Kaj je davčno svetovanje?

Računovodski servis je vmesni člen med državo in davčnimi zavezanci. Glavna naloga računovodskega servisa je poskrbeti, da se državi plača le toliko dajatev, kot je nujno potrebno ob zahtevi, da je ravnanje naročnikov še vedno v zakonskih okvirih, kar zagotovi s kvalitetnim davčnim svetovanjem.

Cilj davčnega svetovanja je oblikovanje davčne strategije za ugotavljanje davčnih posledic na načrtovane poslovne odločitve in v okviru tega izbrati z davčnega vidika najugodnejše odločitve. Najpomembnejše in najtežje je izbrati tako odločitev, ki bo v prihodnosti povzročala kar najmanj neželenih davčnih posledic. Pri tem je potrebno upoštevati tudi ekonomske in pravne posledice sprejetih odločitev.

Davčno svetovanje se ne konča pri samem svetovanju, temveč proučuje možnosti v okviru veljavne davčne zakonodaje, da se doseže kar najugodnejša davčna obremenitev in izpolnjevanje davčnih obveznosti, ter se nadaljuje pri zastopanju stranke pred davčnim organom.

Kaj lahko mi storimo za vas?

V našem podjetju, v sklopu davčnega svetovanja svetujemo pri optimizaciji davčne bilance ter pri iskanju davčno najugodnejših in zakonitih načinov poslovanja. Pri davčnem svetovanju dajemo poudarek na:

  • Oblikovanju davčne strategije podjetja,
  • Sestavljanju davčnih napovedi in
  • Izvajanju davčnih predpisov,
  • Optimiziranju davčne bilance; z nasveti pomagamo do davčno najugodnejših in zakonitih rešitev,
  • Individualno svetovanje s področja davka od dohodka pravnih oseb, dohodnine, davka na dodano vrednost, davčnega postopka, trošarin, premoženjskih davkov in prispevkov za socialno zavarovanje,
  • Storitve svetovanja v zvezi z začetkom opravljanja dejavnosti in pomoč pri izbiri ustrezne statusno pravne oblike, pri odpiranju podjetja, zaprtju dejavnosti, pri preoblikovanju iz ene statusno pravne oblike v drugo, pri prodaji in nabavi nepremičnin, svetovanju v zvezi z uporabo službenih osebnih vozil, službenih mobitelov in koriščenjem drugih bonitet ter reševanje ostalih davčnih zagat, povezanih s poslovanjem,
  • Izvajanju preventivnih davčnih pregledov.

Računovodstvo Vitago priporoča:

Svetovalec-Vitago
”Vaš osebni svetovalec,
za konkretne probleme
in konkretne rešitve.”

Pokličite nas ali zahtevajte konkretno ponudbo

Telefon-Racunovodstvo-Vitago Zelim-ponudbo