Kdo je samostojni podjetnik posameznik?

Zakon o gospodarskih družbah opredeljuje samostojnega podjetnika posameznika kot fizično osebo, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost kot svojo izključno dejavnost. Bistveno torej je, da mora opravljati gospodarsko dejavnost trajno, samostojno in s pridobitnim namenom. Podjetnik je lahko le posamezna fizična oseba. Zakon mu ne prepoveduje opravljanja dejavnosti poleg redne zaposlitve.

Vodenje poslovnih knjig – računovodstvo za s.p.

Zakon določa, da način vodenja poslovnih knjig in sestavljanja računovodskih izkazov podjetnika (računovodstvo s.p.), ki ustreza merilom majhne družbe, ureja poseben računovodski standard. Podjetniki načeloma vodijo poslovne knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva in na način, ki je predviden za družbe, v določenih primerih pa lahko vodijo poslovne knjige tudi po sistemu enostavnega knjigovodstva.

Kaj lahko mi storimo za vas?

V Računovodskem servisu Vitago opravljamo storitve računovodstva za male in večje samostojne podjetnike, kakor tudi delne storitve (npr. izračun plač, kontrolo podatkov, če knjige vodite sami, izdelavo zaključnih računov…). Na osnovi dolgoletnih izkušenj zagotovimo celovit računovodski in poslovni servis.

Pokličite nas na telefon 03 56 68 634, pišite na info@vitago.si ali izpolnite spletno povpraševanje. Skupaj bomo pregledali obseg vašega poslovanja, vaše želje in potrebe, ter vam sestavili ponudbo za računovodske storitve po vaši meri. V nadaljevanju se bomo potrudili, da vam zagotovimo ažurne računovodske storitve in učinkovit računovodski servis.

Računovodstvo Vitago priporoča:

Asistent-Vitago
”Vam stoji ob strani,
skrbi za pravilno knjiženje,
vam svetuje in vas vodi.”
Racunovodja-Vitago
”Opravi vsa
računovodska
dela.”

Pokličite nas ali zahtevajte konkretno ponudbo

Telefon-Racunovodstvo-Vitago Zelim-ponudbo